Sosyal Medya

Güncel

48 STK’dan silahların bırakılmasına destek

Mardin’de 48 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, PKK’ya silah bırakma çağrısını olumlu buldu. Platform sözcüsü Aydın: “Artık ne akıtılacak bir damla kanımız ne de dağlanacak bir anne yüreğimiz olmasın istiyoruz” dedi.



Mardin’de 48 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluÅŸturduÄŸu Mardin Sivil Toplum KuruluÅŸları Platformu, PKK’ya silah bırakma çaÄŸrısına destek verdi.

Platform sözcüsü Mustafa Aydın, Karayolları Parkında yaptığı açıklamada, AK Parti ve HDP’nin çözüm sürecine ivme kazandırmaya ve somut adımlar atmaya yönelik çabalarını çok önemli bulduklarını söyledi.

Huzur, refah, barış ve güven ortamının tesisi için sürecin hem yasal düzenlemelerle, hem de toplumsal pratiklerle güvence altına alınması gerektiÄŸini kaydeden Aydın, bölgenin en büyük ihtiyacının, huzur ve güven ortamının kalıcı hale getirilmesi olduÄŸunu belirtti.

DAÄžLARIMIZ BARUT DEĞİL ÇÄ°ÇEK KOKSUN

Güven ortamını bozan 6-8 Ekim olaylarına benzer hadiselerin bir daha yaÅŸanmaması için tüm tedbirlerin alınmasını ve güvensizlik oluÅŸturacak çabalardan vazgeçilmesini isteyen Aydın, ÅŸöyle devam etti:

“Biz istiyoruz ki daÄŸlarımız barut deÄŸil çiçek koksun. Çocuklarımız ve gençlerimiz molotof, silah ve kurÅŸun deÄŸil kalem, klavye ve kitap taşısın. Dedeler torunlarını deÄŸil, torunlar dedelerini defnetsin. DüÄŸünlerimiz, taziyelerimiz, ticaretimiz ve sanatımız katı ve ideolojik olmaktan çıkarak edebi, estetik ve derinlikli bir hal alsın. DaÄŸlarımız hayvancılık, arıcılık ve pikniklerle ÅŸenlensin. Artık ne akıtılacak bir damla kanımız ne de daÄŸlanacak bir anne yüreÄŸimiz olmasın istiyoruz.  Barış sürecinin baÅŸarıyla neticelenmesi yeni Türkiye’nin de sigortası olacaktır. “

Aydın, bütün siyasi parti, sivil toplum kuruluÅŸu ve medyayı barışa katkıda bulunacak yaklaşım içinde olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.